fbpx
Over Proshore

De eigen stijl van proshore

By 6 juni 2016 augustus 16th, 2019 No Comments
[:nl]“Ik wil kunnen bijdragen aan het succes van onze klanten.” Jeroen van der Horst is helder. Hij gelooft  in een leverancier die dicht tegen zijn klanten aan werkt, en ook aan de lange termijn baten van de klant denkt. Geen hit-and-run mentaliteit. “De wereld draait steeds sneller en flexibiliteit wordt steeds belangrijker. De werkwijze van Proshore sluit hier precies op aan.”  

  • Flexibele teams

“Bij veel vacatures voor een webshop-programmeur, denk ik: ‘zonde’. Veel programmeurs willen ook niet bij dat soort bedrijven werken. Ze willen bij een goed team zitten, een win win opbouwen met de klant, meedenken en toegevoegde waarde leveren.” Jeroen vindt het in dienst nemen van programmeurs in deze tijden geen slimme zet: “In de vroege fasen van een IT-project verg je teveel van ze, en zodra er, na oplevering alleen maar hoeft te worden gesleuteld, vervelen ze zich. En dan krijg je van die dagelijkse Java-updates waar niemand op zit te wachten….”“Als je een shop online ontwikkelt heb je bijvoorbeeld voor 3 maanden veel fte’s nodig en na lancering nog maar één, dus je moet flexibel zijn in je bezetting. Maar met vaste werknemers kun je zo niet omgaan, er ontstaat dan ook geen synergie. Wat je nodig hebt is een team dat je flexibel op- en af- kunt bouwen en dat makkelijk tussen specialiteiten kan schakelen, bijvoorbeeld naar de ontwikkeling van apps. Wij kijken hoe we met elkaar willen werken. Dat jouw projectmanager en mijn projectmanager bijvoorbeeld goed kunnen samenwerken, zodat we als het ware onderdeel van je bedrijf worden.” Aangezien de meeste medewerkers van het bedrijf in Nepal werken, lijkt dat bijzonder. “Ach, afstand zegt niets meer tegenwoordig, toch? Onze werkwijze is dat we een virtueel team kunnen detacheren, dat we vanuit Nederland kunnen coachen”. Hoe werkt dat precies?

  • Coachen van virtuele afdelingen

“We noemen het virtuele afdelingen, maar eigenlijk creëren we een online samenwerkingsplatform waar zowel wij, als de klant op zitten. Op een coachende manier begeleiden we het proces, en zorgen we dat mensen met elkaar omgaan als collega’s. Als jij een shop ontwikkelt op zo’n virtuele kantooromgeving moet je daar makkelijk je mensen op aan kunnen sluiten, zoals je marketeers. Zij moeten immers mee kunnen denken vanuit hun specialisme. Wat wij doen is zo’n platform bouwen en andere leveranciers aansluiten. Zo is ons bedrijf gegroeid van vooral  toeleverancier naar meer een duurzame samenwerkingspartner.

  • Lange termijn commitment

“Als ontwikkelaar proberen wij te denken vanuit het lange termijn succes van onze klant. Dat is niet gebruikelijk, maar wel effectiever. Een roadmap gekoppeld aan het businessplan.   Wat je ziet is dat veel bedrijven een behoorlijk budget hebben als er een online product wordt ontwikkeld, maar dat er geen lange termijn commitment ontwikkeld wordt. Nadat het initiële product is opgeleverd moet er natuurlijk vaak worden verbeterd en aangepast. Als je een lange termijn horizon afspreekt krijg je een stuk commitment en verantwoordelijkheid, en wordt het project beter. Je moet echt onderdeel van de klant worden. Je moet een partij hebben die ook helpt met het trekken van lering uit het IT-product dat is opgeleverd, wat moet er bijvoorbeeld marketingtechnisch gebeuren? Nu is het vaak nog productjes opleveren waar niemand op zit te wachten en waar niets mee gebeurt. En echt, voor de ontwikkelaar zelf is dat ook helemaal niet leuk!”

Leave a Reply