fbpx

De afgelopen tijd hebben we in verschillende blogs laten zien op welke manier je jouw development afdeling kan versterken. Elk hebben ze zo hun voor- en nadelen. Welke optie het best past bij jouw vraagstuk, dat hangt vooral af van je prioriteiten. Is snelheid belangrijk? Richt je je op de korte of op de lange termijn? Wil je eenvoudig kunnen opschalen? Zoek je gespecialiseerde kennis? Wil je jouw collega soms meenemen naar een klant? Wil je de kennis in de organisatie borgen? Hoeveel budget is er beschikbaar? 

Afhankelijk van de prioriteiten zijn er verschillende oplossingen die het best kunnen passen. Omdat wij natuurlijk niet jouw exacte situatie weten, hebben we hieronder een schematisch overzicht gemaakt van de blogs over de mogelijkheden die we beschreven hebben. 

In samenwerking met 10 experts uit het veld hebben we deze voor- en nadelen op een rijtje gezet, zodat jij hierdoor een betere keuze kan maken. Veel hangt af van jouw organisatie of jouw project. Er is bij het bepalen van de beste oplossing geen one-size-fits-all. Veel hangt af van jouw prioriteiten, budget en timing. Wel kwam ik de interviews naar voren dat voor projecten vaker freelancers of remote developers ingehuurd worden. Wanneer de ontwikkeling zich meer richt om de lange termijn, dan wordt liever gekeken naar een oplossing waarbij de kennis binnen de organisatie wordt gewaarborgd in binnen- of buitenland.

Mocht je meer willen weten of de hele whitepaper willen lezen waarin alle blogs zijn gebundeld, dan kun je deze downloaden. In een volgende whitepaper gaan we verder in op de uitdagingen die komen kijken bij het werken met collega’s op afstand.